Praktische Tips En Informatie Voor Online Ondernemers Gea Simons Jouw Technische Coach

WordPress wel of niet updaten

Geschreven door Gea Simons
mt|date_range|
18 september 2020

Vraag van een klant:

Eigenlijk doe ik momenteel weinig met de website. Af en toe post ik een blog of pas ik een tekst aan. Nu zie ik dat ik 8 updates heb. Ik vind het lastig om te weten/beoordelen wat ik nu wel of niet moet updaten. Ik heb eigenlijk geen idee of het kwaad kan om niet te updaten. Ik ben ook bang dat er dan iets mis gaat met de website. Wat zou of kun je me aanraden om te doen?

Ik kan deze vraag simpel beantwoorden:

Je moet altijd updaten!!
Updates zijn vaak beveiligingsupdates en updates die nodig zijn om goed te blijven werken. Als je dit te lang niet doet zal je website hack gevoelig worden.

Mijn advies is: Maak eerst een back-up, dit kan via de plug-in Updraftplus. Als de back-up gered is kun je beginnen met het updates van je plug-ins, daarna je thema en tenslotte WordPress.

Lees meer over website onderhouden