Praktische Tips En Informatie Voor Online Ondernemers Gea Simons Jouw Technische Coach

Met deze 5 tips scoor ook jij hoger in Google

Geschreven door Gea Simons
21 oktober 2020

Je doet als ondernemer enorm je best om een goede website met prachtige pagina’s neer te zetten. Het is dan ook enorm frustrerend als deze maar niet in de Google zoekresultaten naar voren komen. Google lijkt hierin enorm ongrijpbaar. Toch kan ook jij met onderstaande 5 tips hoger scoren in Google.

Dé 5 tips waarmee je hoger scoort in Google

Tip 1

Doe een zoektermenonderzoek en voer deze breed uit (leg dus niet meteen de focus op je eigen producten of diensten). Begin hierbij met een brainstorm, maar maak zeker ook gebruik van Google Search en Ubersuggest.

Tip 2

Focus je per pagina op één zoekterm met maximaal 2 ondersteunende zoektermen (ofwel gooi je pagina niet vol zoektermen in de hoop dat Google iets oppakt). Door te focussen weet Google je pagina veel beter te plaatsen en zul je sneller in de zoekresultaten getoond worden.

Tip 3

Ken de de stappen die jouw klanten doorlopen (van oriëntatie naar evaluatie) en sluit hierop aan met je marketing. Zowel via je blogs als ook via je sociale media. Ook Google zal dit vervolgens oppikken.

Tip 4

Maak gebruik van de Google tools (Search Console en Google Analytics), ze leveren je veel informatie op die je kunt gebruiken om je website te verbeteren. Bovendien kun je, door Search Console te gebruiken, het indexeren van je website versnellen.

Tip 5

Blijf bij jezelf, zowel in de teksten op je website als ook met wat je deelt op sociale media. Echtheid loont. Hierdoor zal je zeker meer bezoekers trekken naar je website wat vervolgens ook weer gunstig is voor je ranking in de Google zoekresultaten.

Lees meer over SEO (zoekmachine optimalisatie)

Zichtbaarheid online en offline

Zichtbaarheid online en offline

Je kunt trots op jezelf zijn. Je hebt een prachtig bedrijf en je website is het visitekaartje van jouw bedrijf. Het hele plaatje klopt. Als nu ook klanten je maar wisten te vinden. Tijd om dus te werken aan de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Je moet tenslotte gezien...

Lees meer
De 4 stappen van een zoektermenonderzoek

De 4 stappen van een zoektermenonderzoek

Wil je beter gevonden worden in Google, dan is altijd de eerste stap bepalen op welke zoektermen je wil dat jou website wordt gevonden. Nu kun je natuurlijk lukraak zoektermen gaan gebruiken waarvan je denkt dat ze goed werken, maar de kans is groot dat je hier niet...

Lees meer
4 eenvoudig toepasbare linkbuilding tips

4 eenvoudig toepasbare linkbuilding tips

Doe jij al aan Linkbuilding? Of heb je eigenlijk geen idee wat er mee bedoeld wordt? Lees dan vooral onderstaande uitleg en tips! Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het verzamelen van backlinks naar en vermeldingen van je online bedrijf op andere websites en de...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.