Praktische Tips En Informatie Voor Online Ondernemers Gea Simons Jouw Technische Coach

4 eenvoudig toepasbare linkbuilding tips

Geschreven door Gea Simons
mt|date_range|
23 september 2020

Doe jij al aan Linkbuilding? Of heb je eigenlijk geen idee wat er mee bedoeld wordt? Lees dan vooral onderstaande uitleg en tips!

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van backlinks naar en vermeldingen van je online bedrijf op andere websites en de methodes die hiervoor gebruikt worden. Waar het vroeger makkelijk was om via bijvoorbeeld startpagina’s aan linkbuilding te doen, vergt dat nu veel meer tijd. Toch is het relatief eenvoudig om waardevolle backlinks te verzamelen.

Mijn 4 eenvoudig toepasbare linkbuilding tips

Tip 1

Samenwerking met andere online ondernemers is misschien wel de meest eenvoudige manier om te zorgen voor backlinks en vermeldingen. Met bijvoorbeeld een blog kun je waardevolle content toevoegen aan je website en collega online ondernemers die passen bij/ een aanvulling zijn op jouw online bedrijf een vermelding geven. En zo ook visa versa natuurlijk. Let er echter wel op dat er een relatie is tussen jullie bedrijven en dat je niet alleen een link plaatst (dus geen vrienden van pagina meer gebruiken hiervoor!!).

Tip 2

Samenwerking met bloggers is een leuke manier van linkbuilding waar wel een maar aan vastzit. De maar zit in de regelgeving van Google (zie follow en no follow linken). Zodra de blogger wordt betaald (in goederen of geld) moeten no follow linken worden gebruikt. Kun je deze vorm dan beter links laten liggen? Nee zeker niet, want deze linken zorgen voor verkeer naar je website. En ook dit wordt meegenomen als onderdeel van de ranking.

Tip 3

Reageren op blogs is weliswaar tijdrovend maar wel goed voor je linkbuilding. Ga eens op zoek naar bloggers die aansluiten op jouw producten of diensten en reageer op hun blogs. Meestal mag je jouw website als link vermelden in de gegevens (zet het dus absoluut niet in het commentaar, dat is een no go!) en daarmee creëer je dus backlinks.

Tip 4

Sociale media wordt steeds waardevoller voor zoekmachines. Als een website gedeeld wordt via sociale media, is dat voor zoekmachines een manier om te zien dat deze voor mensen relevant is. Zorg er dus voor dat je content makkelijk te delen is en deel het zelf ook actief. Vergeet hierbij Pinterest niet!

Lees meer over SEO (zoekmachine optimalisatie)

Met deze 5 tips scoor ook jij hoger in Google

Met deze 5 tips scoor ook jij hoger in Google

Je doet als ondernemer enorm je best om een goede website met prachtige pagina's neer te zetten. Het is dan ook enorm frustrerend als deze maar niet in de Google zoekresultaten naar voren komen. Google lijkt hierin enorm ongrijpbaar. Toch kan ook jij met onderstaande...

Lees meer
De 4 stappen van een zoektermenonderzoek

De 4 stappen van een zoektermenonderzoek

Wil je beter gevonden worden in Google, dan is altijd de eerste stap bepalen op welke zoektermen je wil dat jou website wordt gevonden. Nu kun je natuurlijk lukraak zoektermen gaan gebruiken waarvan je denkt dat ze goed werken, maar de kans is groot dat je hier niet...

Lees meer
Trap niet in deze 5 SEO-missers

Trap niet in deze 5 SEO-missers

SEO, het blijft toch echt een ding. Ik krijg er bijna dagelijks vragen over van volgers en klanten. Toch hoeft SEO niet zo moeilijk te zijn. Het belangrijkste is vooral dat je het consequent toepast en ja, dat betekent dus dat het op je wekelijkse of maandelijkse To...

Lees meer